Horror Vacui

Klik hier (pdf document) voor recensie van DB.nl

Het uitleggen van een psychose aan een ‘normale’ is als het beschrijven van een oerwoud aan een kameel. Zelfs als die kameel zich psychiater noemt. Over psychoses is veel geschreven. Over hoe erg het is, waar het door komt, hoe je het kunt voorkomen of genezen. Maar wat maakt een iemand met een psychose nou eigenlijk ècht mee?

Om dit beter te begrijpen, is verbeelding nodig. Daarom maakt Theatergroep Zonderling voorstellingen over waanzin. Niet om u te verontrusten of te waarschuwen, maar om u te verleiden. Om u nieuwsgierig te maken naar de ingewanden van de realiteit. Wat gebeurt er als de fantasie uw werkelijkheid verorbert als een oliebol.

In Horror Vacuï gaat een kapotte persoonlijkheid op zoek naar zijn ‘Ware Zelf’ Gedurende deze zoektocht komt hij alle stukken van zijn persoonlijkheid tegen. De voorstelling vertelt met veel humor de zoektocht van de psychotische mens in de jungle van de verbeelding.

Theatergroep Zonderling is een initiatief van theatermaker Boy Jonkergouw. Hij werkt samen met regie assistent Evelien van der Ham. De spelers zijn ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie. Gesprekken en improvisaties met de spelers, zijn de belangrijkste inspiratie voor het script

Projectleiding, regie en tekst: Boy Jonkergouw
regie assistentie / deelnemercoaching, kostuums: Evelien van der Ham
decor: Simon Haen
publiciteitsbeeld: Björn Gerritsen en Evelien van der Ham
Lichtontwerp: Olivier ter Kuile